Articles

Print

2) Installere Sony Reader Library

Written by Håkon Knappen on .

Hva er Sony Reader?

Ebøkene du låner på elaan.digitalbok.no er i epub- eller PDF-format. For å kunne laste ned ebøkene eller flytte dem over til ditt lesebrett, trenger du Sony Reader Library. Ebøkene du kjøper og laster ned kan da deles på inntil 6 maskiner (lesebrett, datamaskiner, m.m.).

Sony Reader Library kan benyttes for både PC og Mac.

Slik installerer du Sony Reader Library

Selv om denne prosessen inneholder mange punkter, er den slettes ikke komplisert. Det er verdt å merke seg at prosessen (og skjermbildene) kan avvike noe avhengig av hvilken nettleser og datamaskin du bruker.

 

Start installasjonen ved å skru på lesebrettet, og så koble det til PC'n. Du kommer til å trenge en fungerende internettforbindelse under installasjonen.

1. Når du kobler lesebrettet til datamaskinen vil en boks som den under dukke opp, klikk da "Åpne mappen for å vise filene", og åpne så den mappen som korresponderer med din datamaskin (Windows eller Mac)

installer

mappe

2. I den mappen du valgte ligger det et lite program som sørger for å installere Sony Reader Library på din datamaskin. Dobbeltklikk på "Setup eBook Library". Da dukker det opp et velkomstbilde fra programvaren, og vi er klar til å begynne og installere. Klikk "Next".

setup

welcome

3. Du vil få et valg på hvilket språk og region programvaren skal bruke. Det finnes ikke noe godt valg for Norge, men det foreslåtte valget med engelsk språk og USA som Region fungerer utmerket. Klikk "Next".

usa

4. Programmet vil da laste ned de nødvendige filene som trengs i installasjonen. Sørg for å ha en internettforbindelse som fungerer. Deretter er det bare å vente til programmet har lastet ned de filene det trenger.

installasjon

5. Nå vil dukke opp en boks som skal stå for den endelige installasjonen på maskinene din. Bruker du Windows 7 vil du som oftest først måtte gi tillatelse til at Sony-programvaren kan gjøre endringer på maskinen. Klikk "Next".

readerlibrary

6. For de som har installert programvare før, vil de neste boksene være kjente. Først vil det dukke opp en boks som ber deg godkjenne lisensavtalen. Huk av for at du gjør det, og klikk "Next". Deretter foreslår programvaren hvor den vil installeres. Klikk "Next" her  også. Programvaren har nå hentet inn all informasjon den trenger for å installeres. Klikk "Install" for å starte installasjonen.

eula

next

awaywego

7. Når installasjonen er ferdig klikker du "Finish" på den boksen som dukker opp, og dermed åpner Sony Reader Library seg, ferdig installert.

ferdig

readerferdig